De beheerder

Jan-Gerben Postma

Het is belangrijk om te weten wie je geld gaat beleggen en waar je terecht kunt als je vragen hebt. Daarom stel ik mij even voor. Ik ben Jan-Gerben Postma, beheerder en initiatiefnemer van het Major Oak Fund.

Samen met mijn gezin woon ik in Beetsterzwaag, Friesland. Ik heb bedrijfskunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en daar ook de opleiding tot registeraccountant afgerond. Van 1998 tot 2012 ben ik als accountant werkzaam geweest bij KPMG en Van der Veen & Kromhout. Daarna ben ik mij volledig gaan richten op beleggen. Dat heeft in 2015 geresulteerd in de start van het Major Oak Fund.

Waarom stoppen met een veilige baan als accountant om te gaan beleggen? Het antwoord is simpel. Beleggen past heel goed bij mij. Mijn geheugen is een 'spons' als het gaat om informatie over ondernemingen. Hoe verdienen ze hun geld en waar liggen de groeikansen? Daarnaast ben ik een echte cijferaar. Ik neem heel veel jaarrekeningen door. Cijfers zijn mijn taal. Dat is handig bij beleggen. Ook de resultaatgerichtheid van beleggen vind ik prettig. Uiteindelijk moet je de aan- of verkooporder plaatsen. Mijn eigen spaargeld zit in het Major Oak Fund. En ik wordt afgerekend op het resultaat. Daar doe ik het voor.

Voor mijn cv klik je op onderstaande button naar LinkedIn. 


Expert in ondergewaardeerde aandelen

Wat is er nu leuker dan goede spullen kopen voor een lage prijs? Bijvoorbeeld een mooie, warme winterjas met 30% korting. Bij aandelen is dat niet anders. Een scherpe aankoopprijs is de basis voor een goed rendement en beperkt het risico. Alleen adverteert de aandelenbeurs nooit met ‘SALE’. De aanbiedingen moet ik zelf opsporen.

In Amerika en Europa zijn meer dan 6.000 ondernemingen aan de beurs genoteerd. Alleen met een gestructureerde aanpak en een goede database lukt het om daaruit de ondergewaardeerde aandelen te selecteren. Daarin heb ik mij de afgelopen jaren gespecialiseerd. Mijn ervaring als accountant komt daarbij goed van pas.

Major Oak Investment Solutions

Volg Major Oak

© Major Oak Investment Solutions, 2018